Kalkulator ułamków
potęgowanie $(\frac{1}{2})^{0}$

Za pomocą kalkulatora potęgowania ułamków podniesiesz do wybranej potęgi dowolny ułamek zwykły, właściwy, niewłaściwy, dziesiętny lub liczbę mieszaną. Sprawdź jak krok po kroku wykonać obliczenia i wynik potęgowania $(\frac{1}{2})^{0}$.

Kalkulator potęgowania ułamka $(\frac{1}{2})^{0}$

Jeżeli musisz podnieść do potęgi inny ułamek to ułamek dziesiętny wpisz w pole liczby całkowitej. Jeśli ułamek jest liczbą mieszaną podaj odpowiednio liczbę całkowitą (może być ujemna) oraz licznik i mianownik ułamka. Jeśli jest to ułamek zwykły lub niewłaściwy, a jego wartość jest ujemna znak minus wstaw przy liczniku. Jeżeli znak minus jest przed nawiasem np. \( -\left(\frac{2}{3}\right)^2 \), wówczas ułamek lub liczbę mieszaną wpisz bez tego znaku, a po otrzymaniu wyniku znak minus dopisz samodzielnie do otrzymanej liczby. Zobacz jak potęgować ułamki bez nawiasów lub z nawiasem

(

)
)

Ostatnio potęgowane ułamki


Kliknij i sprawdź obliczenia

$$(-8\frac{8}{9})^{0}= \style{}{1}$$$$(\frac{1}{3})^{-7}= \style{}{\frac{2187}{1} } = \style{}{2187} $$$$(\frac{13}{3})^{2}= \style{}{}\style{}{18} \frac{\style{}{7}}{\style{}{9}}$$$$(-3\frac{1}{3})^{6}= \style{}{}\style{}{1371} \frac{\style{}{541}}{\style{}{729}}$$$$(17\frac{1}{2})^{100}= \style{}{\frac{2.5515520672987E+154}{1.2676506002282E+30} } = \style{}{2.0128196735278E+124} $$$$(-\frac{1}{6})^{1} = \style{}{-}\frac{\style{}{1}}{\style{}{6}}$$$$(2\frac{1}{5})^{-2}= \style{}{\frac{25}{121} } $$$$(\frac{3}{7})^{17}= \style{}{\frac{129140163}{232630513987207} } $$$$4.5^{7}= \style{}{}\style{}{37366} \frac{\style{}{121}}{\style{}{128}}$$$$(\frac{2}{7})^{3}= \style{}{\frac{8}{343} } $$$$(\frac{1}{10})^{-10}= \style{}{\frac{10000000000}{1} } = \style{}{10000000000} $$$$(2\frac{2}{1})^{3}= \style{}{\frac{64}{1} } = \style{}{64} $$$$(1\frac{6}{5})^{-2}= \style{}{\frac{25}{121} } $$$$(\frac{4}{9})^{2}= \style{}{\frac{16}{81} } $$$$(\frac{1}{50})^{2}= \style{}{\frac{1}{2500} } $$$$(\frac{6}{7})^{5}= \style{}{\frac{7776}{16807} } $$$$(\frac{2}{3})^{-6}= \style{}{}\style{}{11} \frac{\style{}{25}}{\style{}{64}}$$$$1.40^{14}= \style{}{}\style{}{111} \frac{\style{}{732838474}}{\style{}{6103515625}}$$$$(\frac{13}{8})^{2}= \style{}{}\style{}{2} \frac{\style{}{41}}{\style{}{64}}$$$$(\frac{4}{3})^{6}= \style{}{}\style{}{5} \frac{\style{}{451}}{\style{}{729}}$$$$(\frac{2}{5})^{13}= \style{}{\frac{8192}{1220703125} } $$$$(\frac{50.81}{50})^{10}= \style{}{}\style{}{1} \frac{\style{}{1.0640547611313E+15}}{\style{}{6103515625000000}}$$$$(1\frac{16}{40})^{4}= \style{}{}\style{}{3} \frac{\style{}{526}}{\style{}{625}}$$$$(\frac{16}{7})^{2}= \style{}{}\style{}{5} \frac{\style{}{11}}{\style{}{49}}$$$$(0\frac{1}{2})^{0}= \style{}{1}$$$$(\frac{25}{4})^{-3}= \style{}{\frac{64}{15625} } $$$$(-\frac{14}{9})^{2}= \style{}{}\style{}{2} \frac{\style{}{34}}{\style{}{81}}$$$$(\frac{10}{1})^{-1}= \style{}{\frac{1}{10} } $$$$(\frac{32}{1})^{4}= \style{}{\frac{1048576}{1} } = \style{}{1048576} $$$$(\frac{1}{3})^{2}= \style{}{\frac{1}{9} } $$$$2.73^{-1}= \style{}{\frac{100}{273} } $$$$(2\frac{2}{3})^{2}= \style{}{}\style{}{7} \frac{\style{}{1}}{\style{}{9}}$$$$(\frac{2}{3})^{2}= \style{}{\frac{4}{9} } $$$$(2\frac{2}{7})^{2}= \style{}{}\style{}{5} \frac{\style{}{11}}{\style{}{49}}$$$$(-2\frac{2}{7})^{2}= \style{}{}\style{}{5} \frac{\style{}{11}}{\style{}{49}}$$